Aanbod: Wormenbakbewoners en hulp bij het opzetten van een eigen wormenbak.

Categorie: bloemen, planten en tuin
Eigenaar: Kim Joosten
soort handel: Vraag
Prijs: 5,00 WP

Je eigen groenafval composteren als je geen (moes)tuin hebt? Jazeker!

Tel maar uit: je laat je GFT ophalen door de gemeente en je koopt potgrond en plantenvoeding in de winkel. Dat kan slimmer! Met een wormenbak in je schuur, je balkon of zelfs je keuken produceer je superkwaliteit compost.

Hoe planten kiemen en groeien, dat weten we wel. De andere helft van de kringloop - hoe alles weer vergaat - daar hebben we een stuk minder zicht op. Toch is het minstens zo fascinerend om te ervaren hoe oude schillen in een paar maanden transformeren tot mooie vruchtbare grond. Het klinkt misschien creepy, al die wormen. Toch krijg je al snel respect voor ze. Ze glijden onvermoeibaar door je groenafval, sabbelen het op en poepen het weer uit. Ze breken de celwand af, waardoor het water en de voedingsstoffen die in de cellen zitten eruit lopen. Het opgevangen vocht is zeer geconcentreerde vloeibare mest. Een proces waarmee je thuis de natuurlijke kringloop sluit. Het is gratis en (voor alle duidelijkheid) het stinkt niet.

Ik help je graag bij het opstarten van een (zelfgemaakte) wormenbak. Door je te voorzien van advies, maar ook door een aantal van mijn huisdieren te laten verhuizen naar jouw wormenhotel.