Què? qui? com?

mans obertes rellotge pintat

El Banc del Temps Solidari dels Treballadors i jubilats d’ FGC és una Associació sense ànim de lucre.

Va ser creada al novembre del 2013 per un grup de companys/es d’ FGC, amb la intenció de proporcionar a tots el treballadors i jubilats de la empresa una EINA d’ interrelació, ajuda, i creixement personal.

El BdT Capsa de Valors es un “facilitador” d´intercanvis entre els companys, que té com a objectius, entre d´altres,  fomentar la solidaritat i la conciliació de la vida laboral i familiar, mitjançant la col·laboració entre els companys i els jubilats de la “Casa”.

Tenim la sort de treballar en una empresa on el potencial humà és molt gran. Estem convençuts que compartint i desenvolupant aquest potencial millorarem la qualitat de vida tant personal com col·lectivament. En qualsevol moment algú pot necessitar que l´ajudin, o podem tenir la necessitat de que algú ens ajudi.

El Banc del Temps funciona sense diners, on el més important és el Temps, Temps per a tu quan ho necessitis, i temps pels demés.

L´unitat d´intercanvi és la hora, independentment del tipus de servei oferit, una hora d’ajuda, d’aprenentatge, de companyia…

Estem segurs que tu pots oferir als companys diferents serveis. Pots començar amb tasques senzilles per anant guanyant confiança i comprovar que la teva aportació és molt important. Comprovaràs que també pots viure experiències molt satisfactòries.

El Banc té dos formes de operar:

  • Internet: Fent servir aquesta Web de Gestió. Esta pensada per que gestionis el teu compte, posar anuncis, revisar lo que ofereixen els  altres socis, contactar amb ells, etc.
  • Presencial: Amb un talonari físic de xecs. Està pensat per integrar als socis que no disposin de mitjans informàtics, persones  grans majoritàriament. També com a mitja alternatiu per aquell soci, que pel motiu que sigui, no vulgui/ pugui fer servir la nostra Web de Gestió. Evidentment, també serveix per compaginar la inter-relació entre els usuaris dels dos sistemes. 

Els creadors d´aquest Banc del Temps estem aprenent a gestionar-lo sobre la marxa.  Capsa de Valors es una eina col·laborativa que encara es troba en fase inicial. Tant important es fer-la servir fent intercanvis, com ajudant-nos a construir-la. Entre tots la podem millorar.

Per fer-te soci només hauràs d´omplir el qüestionari que trobaràs aquí, i en uns dies ja podràs començar a ajudar, rebre, aprendre, intercanviar, ensenyar, cooperar, relacionar, creixer............

Aquest és el teu espai!

L´Equip Gestor