Wat is LetsLETS is een internationale organisatie, met als doelstelling het ruilen van diensten en goederen, zonder dat er geld aan te pas komt. De organisatie hiervan is altijd op plaatselijk niveau en wordt een LETSkring genoemd. In Nederland zijn ongeveer 120 LETSkringen actief.

LETS is afkorting voor de oorspronkelijk Engelse benaming:' Local Exchange and Trading System'. In het Nederlands is dit vertaald als:'Lokaal Economisch Transactie Systeem.

                                    LETS leden kunnen op allerlei manieren diensten met elkaar uitwisselen.

Bijvoorbeeld:

ruilhandel

Zo heeft iedereen iets voor een ander gedaan, zonder dat er een cent aan te pas komt!

 Voor een gedane klus of een verleende dienst ontvangt de gever een aantal Turfkes (Tu) die overeenkomen met de tijd die eraan is besteed.

Elk lid kan met de  door hem of haar verdiende Turfkes (Tu) een klus laten doen door een andere LETSer die daar goed in is. Of men kan producten van mede LETSers overnemen.

Mogelijkheden te over!

Je ontmoet bij LETS mensen van allerlei pluimage en je wordt uitgedaagd om bij jezelf nieuwe talenten te ontdekken, waarmee je andere mensen kunt helpen. Bovendien kun je via de LETSkring je sociale netwerk verder uitbreiden.

LETS is voor iedereen toegankelijk, mits je iets te 'verhandelen' hebt waar andere mensen om vragen. Het gaat er om Turfkes (Tu) te verdienen en om ze daarna weer uit te kunnen geven.