LETS TEXEL

Úw energie, úw talent, úw gemeenschap

Ervaringen van Lets-leden

Beste Letsers,

Stuur je leukste, grappigste en opmerkelijkste ervaringen naar info@letstexel.nl  o.v.v. ERVARINGEN LETS.
Deze worden dan op deze pagina geplaatst (ook en vooral voor niet-leden, dus s.v.p. geen namen gebruiken).
Dank je wel
"Voor een mooi afscheidscadeau  van een super lieve superleuke collega had ik een top idee. De jongeman wilde zijn creatieve kant ontwikkelen (kinderboeken schrijven, iets in de muziek) en ik moest voor het cadeau gelijk aan een workshop denken. Dus ik eerst het betreffende lid gevraagd of zij een workshop kinderboeken schrijven zag zitten, of ze 2 uur daarmee vol kon maken. Ja, was het antwoord, leuk! Toen de betreffende collega op de hoogte gebracht. Nog een ‘ja, leuk". Ze hebben een paar leerzame uurtjes gehad.
Over hoe op te zetten, uitgeverij, de verdiensten enz. Inmiddels na wat omzwervingen is hij mijn collega weer, maar wat heb ik een plezier gehad (op afstand) van mijn cadeau".

"Mijn destijds studerende zoon woonde op een studentenflat waar het errug gezellig. was. Eigen unit, woon/slaap/keuken/sanitair maar met zijn 10, 1 gemeenschappelijke woonkamer voor feestjes en spelletjes en de mogelijkheid voor samen eten.  “Voor het komende feestje hadden ze een rookgordijn nodig”. Uiteraard kan je die bij een party bedrijf huren voor een niet-leuk-studenten-bedrag. Wat is de kans, om zo een te  vinden bij een club van 50 leden. Maar omdat ik van mening ben dat als je niet vraagt /probeert vind/krijg je nooit wat, toch een advertentie gezet. Je snapt het al, zoon lief en huisgenoten hadden een top avond, met rookgordijn"..

"In het begin stond ik ook nog op de site met ontbijtservice. Champagne zat er dan niet bij maar verder alles wat je bij een catering ook krijgt. Dus ik in alle vroegte getogen naar het noord-oosten van het eiland waar het gebracht moest worden. Dit wordt geen verhaal van een blaffende/bijtende hond, of iets zien wat niet voor mijn ogen bedoeld was, gewoon een voor mij wildvreemde mevrouw die enorm verrast was door haar vriendin, die mij gevraagd had om dit watertandende ontbijt te regelen".


"Kruiwagens vol zevenblad had ik bij een medelid uit de tuin gespit. Handen gravend in de aarde om het laatste funneste stukje wortel nog te bemachtigen. De man is geen lid meer, maar als ik langs zijn huis rij, doe ik mijn ogen dicht. Ik wil niet zien hoe het er nu bij staat ".

"Ik barst van de Lets ervaringen, ik doe echt bijna alles via de Lets. Mijn grootste Lets ervaring is een verhuizing (op Texel). Ik had 175 boetjes gespaard en heb in twee dagen 7 x 25 uitgegeven (7 leden kregen 25 boetjes per dagdeel). Letsers hebben me geholpen om binnen twee dagen een nieuwe plek onder de zon te betrekken".

"Wat ik leuk vind aan de Lets: Ik heb een hekel aan soppen, maar ik wil wel dat mijn huis fris is. Ik vraag dan iemand van de Lets om mij te helpen. Ik werk twee uurtjes op de bovenverdieping en als ik daarmee klaar ben is de benedenverdieing ook schoon, wat een luxe!  Ramen, vloeren, tegels, alles in één keer spic en span. Op die manier vind ik het wèl leuk om schoon te maken en geniet ik dubbel van mijn stralend frisse huis.".