Waarom zou ik meedoen aan LETSP'end?

Minder Euro's nodig

Als je minder Euro's nodig hebt, ben je een stukje minder afhankelijk van Euro's. Handig als je krap bij kas zit, maar ook een prettig idee als je geen vertrouwen meer hebt in de Euro sinds in steeds meer regio's crisis uitbreekt. En als je het niet eens bent met de manieren waarop aan de Euro geld verdiend wordt (middels rente innen en beleggen bijvoorbeeld). 

Als je via LETSP'end bijvoorbeeld je fiets laat repareren, kun je het uitgespaarde geld aan iets anders uitgeven.


Je kunt je binnen LETSP'end misschien ook extra's veroorloven, waar je geen Euro's voor (over) hebt. Denk aan iemand die voor jou een taart bakt of je huis eens grondig schoonmaakt, een extra kappersbezoek, vaker biologische groenten (uit iemands tuin) of een heerlijke massage.


Zelfontplooiing en zelfredzaamheid

Je kunt onbenutte kwaliteiten stimuleren, bij jezelf en bij anderen.
Voor (startende) ZZP-ers is LETSP'end een geschikte omgeving om ervaring op te doen en om eventueel te leren van anderen.

Voor sommige mensen stimuleert LETSP'end hun creativiteit.


Door het aanbieden van diensten binnen een lokale kring kan je zelfvertrouwen verbeteren. Er is immers waardering voor jou als aanbieder, zowel in Watermunten als sociaal.

Sommige mensen voelen een drempel om een beroep te doen op vrijwilligers of gebruik te maken van giften. Binnen LETSP'end kun je er gewoon voor betalen met (door jou zelf verdiende) Watermunten.

Ook zorgtaken kunnen binnen LETSP'end worden verricht. Zo kan iemand die herstelt van een ongeval hulp vragen in het huishouden, maaltijden laten bezorgen of vervoer vragen.

LETSP'end bevordert werkzaamheden die direct ten goede komen aan anderen én jezelf.Sociale contacten

Door te handelen zul je zeker meer sociale contacten hebben. Doordat je met contactgegevens, vraag- en aanbod-advertenties in het administratiesysteem staat, creëer je de mogelijkheid en een aanleiding voor mensen om contact met jou te zoeken. Als jij iets wilt afnemen, leg je zelf contact met andere deelnemers.


Daarnaast kun je van tijd tot tijd deelnemen aan evenementen, die door de beheerders worden georganiseerd. Daar maak je ook zonder te handelen kennis met andere deelnemers.Milieu

LETSP'end bevordert hergebruik en delen van goederen. Goederen die we niet vaak gebruiken worden onderling verhuurd. Goederen die we zelf hebben gemaakt, eventueel van gebruikte materialen, bieden we te koop aan.

Als dienstverlening binnen LETSP'end wordt reparatie laagdrempeliger en dubbel rendabel: de reparateur verdient Watermunten en de eigenaar hoeft geen ander apparaat te kopen.

Door het lokale karakter van LETSP'end wordt bovendien minder energie verbruikt voor transporteren van producten, goederen en mensen (dienstverleners en klanten).

Zo draagt LETSP'end bij aan een duurzame samenleving.Plezier

LETS is leuk! Binnen LETSP'end doe je juist die dingen die je graag doet en ontvang je er nog Watermunten voor ook.


Op jouw beurt kun jij met die Watermunten weer een ander blij maken op dezelfde manier. Wat jij maar al te graag uitbesteedt vindt een ander juist prettig om te doen. Wat een ander zelden gebruikt, maar toch graag wil houden, wil jij niet zelf kopen, maar liever af en toe huren.